Zivi zdravo budi 'fit'

ZDRAVLJE JE BOGATSTVO ...zastitite ga

 

visokokvalitetni dodaci prehrani na biljnoj bazi

Linkovi

 

Cinjenica da dobro zdravlje ovisi o dobroj prehrani opce je priznata!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klorofil Liquid Chlorophyll

Klorofil – idealni iscjelitelj
Izvana djeluje na mnogobrojna oštećenja i promjene na koži  (čirevi, akne, žuljevi, opekline). Iznutra djeluje na sluznicu usta, jednjaka, želuca, crijeva, pluća.

 • Stomatolozi i liječnici često primjenjuju klorofil u ispiranju usne šupljine kod različitih infekcija desni, zubnog kanala, koštanog tkiva, angine, afti …Pri tome se smanjuje sama upala i prateća bol, te se kontrolira zadah. Postoje i zabilježeni slučajevi upotrebe klorofila kod bakterijskog endokarditisa, sinusitisa, vaginalnih infekcija, Helicobacter pilori i drugih.
 • Opekline uslijed topline, kemikalija i zračenja
 • Do sada je u više studija dokumentirano iznimno djelotvorno djelovanje klorofila u terapiji gastritisa, čira na želucu i dvanaestercu te kod infekcije bakterijom Helicobacter pilori. Što više, klorofil se pokazao uspješnim i kod infekcija rezistentnih na konvencionalnu terapiju. Rezultati su ohrabrujući. Offenkrantz studija provedena je uz sudjelovanje 27 pacijenata sa kroničnim čirom na želucu. Unutar samo 24 -72 sata došlo je do značajnih pomaka, nestali su bolovi i smanjeni drugi simptomi. Kompletno zacjeljenje tkiva želuca došlo je kod 20 pacijenata u nutar 2-7 tjedana, a demonstrirano je rentgenskim pregledom želuca.
 • Klorofilom se mogu uspješno tretirati i ostale bolesti probavnog sustava: spastični kolon, ulcerozni kolitis, čirevi, fistule itd.
 • Nadutost (meteorizam) je jedan od najčešćih problema, naročito kod osoba starije dobi. Jedan od uzroka nastajanja plinova je bakterijska fermentacija ostataka neprobavljene hrane u debelom crijevu (anaerobne bakterije proizvode ugljični dioksid, vodik i metan). Klorofil nam može poslužiti kao sredstvo za smanjenje broja anaerobnih bakterija u crijevima.

 

Bogatstvo flavonoida
Energija sunca. Harmonija tijela.

 • sadrže Sunčevu energiju u koncentriranom obliku;
 • pomažu regulaciju tjelesne težine i to: putem procesa detoksikacije, pospješivanja procesa eliminacije preko bubrega i crijeva te djelotvorno nadopunjuju dijetalne kure zasnovane na prirodnim sokovima od povrća i voća;
 • vlaknaste tvari voćne kiseline pomažu procese probave i rad crijeva;
 • jačaju osjećaj sitosti prilikom uzimanja drugih obroka;
 • potpomažu regulaciju nivoa masti i šećera u krvi, kao i krvnog tlaka;
 • djeluju blagotvorno na rad živčanog sustava i raspoloženje;
 • pomažu u sprečavanju procesa prijevremenog starenja;
 • pružaju dodatnu podršku otpornosti imuniteta i mehanizama za sprečavanje nastanka upala;
 • općenito doprinose jačanju desni i vezivnog tkiva

Članska cijena: 299,00 kn

 

Nopal je smokvasti kaktus iz porodice Opuntia koji se od davnina koristi u prehrani naroda južne Amerike. Nopal se, zbog svojeg sastava i djelovanja, nalazi visoko na listi ljekovitog bilja Svjetske zdravstvene organizacije (WTO), kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva. Sadrži bogatstvo hranjiva: topiva i netopiva vlakna, mineralne tvari, vitamine B i C, beta karoten te sve esencijalne aminokiseline. Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crijevima, dajući mu i značajnu ulogu u prevenciji malignih oboljenja crijeva.
Kao probiotik, aktivno pridonosi održanju crijevne flore. Budući da nopal djeluje kao sredstvo za regulaciju izmjene tvari u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksifikacijskih kura i dijeta. Doprinosi održavanju optimalne tjelesne težine na zdrav i prirodan način.
Zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osjećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od "grickanja" koje se prakticira između obroka. Kroz kontrolu stvaranja želučane kiseline, posebno je koristan kao zaštita želuca i dvanaesterca od prekomjerne kiseline.

Nopal je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja kolesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi i prevenciji ateroskleroze. Preko kontrole rada gušterače, nopal doprinosi stabilizaciji i regulaciji šećera u krvi. Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu tjelesnih tekućina, sprečavajući da se ona zajedno s otpadnim tvarima metabolizma zadržava u međustaničnom prostoru. Uzimanje ovog preparata povoljno djeluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomjernog nakupljanja tekučine. Nopal ima i antioksidativna svojstva, što ga, pored onih detoksifikacijskih, čini važnim sredstvom u prevenciji malignih oboljenja probavnog sustava. Redovna konzumacija nopala donijet će i druge dobrobiti za organizam, od boljeg zdravlja nervnog i dišnog sustava, do jačeg imuniteta. Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih tvari, naročito aminokiselina iz kojih tijelo stvara životno važne bjelančevine (enzime, hormone, gradive tvari...) nopal je idealna lako probavljiva hrana za sve - djecu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance. Nopalin čuva zdravlje i pomaže uspostavljanju ravnoteže metaboličkih procesa, pojačava iscjeliteljske sposobnosti organizma te mu osigurava veću snagu i bolji imunitet.

Članska cijena: 129,oo kn

 

Djeluje dok Vi spavate
Trimex osigurava optimalnu količinu prirodnih biološki aktivnih sastojaka nužnih za mršavljenje i očuvanje zdravlja. Trimex djeluje trostruko:
1. smanjuje apetit
2. detoksificira jetru i probavni sustav
3. ubrzava metabolizam

Trimex WMS – izvor esencijalnih aminokiselina!
Prilikom detoksikacije, ali i mršavljenja, tijelo za vrijeme kure moramo kontinuirano opskrbljivati esencijalnim aminokiselinama. Aminokiseline su, osim toga, stimulatori sinteze leptina (hormon masnog tkiva) i hormona rasta. U mnogobrojnim je istraživanjima dokazana uloga ovog hormona, pa je poznat kao hormon koji mobilizira masnoće. Tom se prilikom oslobađaju i mnogobrojni otrovi koje tijelo pohranjuje u masnom tkivu kao svojevrsnom skladištu otrova. Aminokiseline, pri tome, imaju mnogostruki učinak – neke djeluju kao antioksidansi, a neke (kao što je metionin, ornitin) potiču detoksikaciju i izmjenu tvari. Iznimno su važne tvari za zdravlje i funkciju jetre, koja je ključni organ za sve procese metabolizma i detoksikacije. Trimex pomaže jetri u metabolizmu masti i uklanjanju toksina koji nastaju u metaboličkim procesima.

 

Multivitamini i minerali po krvnim grupama
Najnovija generacija multivitamina prilagođena specijalnim potrebama 21. stoljeća i potrebama pojedine krvne grupe.
Svaka formula sadrži više od 50 aktivnih sastojaka i osnažena je aminokiselinama i ekstraktima ljekovitog bilja, voća i povrća.

Ne tako davno, tek unazad 50-ak godina, stanovnici Europe trošili su 2,5 puta više povrća nego što to čine danas. Istodobno, ista količina povrća i voća danas, u usporedbi s onim od prije 50 godina, ima daleko manji sadržaj nutrijenata. Izvještaj je to istraživanja provedenog na University of Texas, objavljenog u prosincu 2004. godine u prestižnom časopisu Journal of the American College of Nutrition.

Drugi poznati časopis, Journal of the American Medical Association (JAMA), u lipnju 2002. godine izdaje povijesnu preporuku svim odraslim osobama da uzimaju barem jednu multivitaminsku tabletu na dan.
Istraživači s Harvarda konkretno upozoravaju da su suboptimalne doze esencijalnih nutrijenata, naročito folne kiseline, vitamina B6 i B12, vitamina C, E i mnogih drugih danas uobičajeni rizični čimbenici razvoja većine bolesti modernoga svijeta, naročito kardiovaskularnih bolesti i karcinoma. Time se potvrđuje osnovna postavka ortomolekularne medicine da smo zdravi onoliko koliko su zdrave naše stanice.

Vital A, B,AB,0 -članska cijena 129,00 kn